ערב השקה חגיגי, מושקע ומרגש בהובלת 'כולל חב"ד צפת' וארגון 'דרך הבית' הוכיח מעל לכל ספק: הבית החסידי נמצא בראש סדר העדיפויות הקהילתי. כעת הפרויקט עובר לשלב המעשי – שלושה מסלולי סדנאות מותאמים יוצאים לדרך. צפו בגלריה >>
ערב השקה חגיגי, מושקע ומרגש נערך ביום שלישי האחרון, והוכיח מעל לכל ספק: הבית החסידי החב"די נמצאים בראש סדר העדיפויות.
"אילו קרבנו לפני הר סיני ולא נתן לנו את התורה – דיינו". אילו היה ערב ההשקה המדהים והנפלא הזה מסתכם רק בחוויה החד-פעמית שהתחוללה בו, ללא המשכיות של קורס מעשי – דיינו. אך הערב הזה, שהובילו 'כולל חב"ד' יחד עם ארגון 'דרך הבית', הוכיח שהוא אינו רק אמצעי, אלא מטרה בפני עצמה. אמירה נחרצת וברורה: הבית החסידי במרכז!
אל אולם האירועים נהרו למעלה מ-200 זוגות מאנ"ש. אנשים עסוקים, שטרחו לצאת מהבית, למצוא בייביסיטר ולהקדיש ערב ארוך לטובת העניין.
כשמארגני הכנס – הר' יורם מעודה, הר' רונן גרידיש, הר' משה אסולין מ'כולל חב"ד' והר' שניאור אודרמן מ'דרך הבית' – ישבו במשך חודשים ארוכים וגייסו את הכוחות הטובים ביותר, הם לא דמיינו עד כמה הציבור "יצביע ברגליים". ההיענות המדהימה הפתיעה גם אותם, והוכיחה כי הם התפרצו לדלת פתוחה ונתנו מענה לצורך אמיתי שעלה מהשטח.
המארגנים מבקשים להביע תודה מיוחדת לכל הזוגות הרבים שהשתתפו ונטלו חלק בערב, וכן יישר כוח מיוחד לכל אותם אנשים ונשים יקרים, אנשי מקצוע ומשפיעים מהקהילה, שסייעו, ייעצו ותרמו מניסיונם כדי לקיים את התוכנית בצורה המיטבית.
הערב עמד כולו בסימן "אל מול פני המנורה יאירו שבעת הנרות" – עבודה משותפת של בני הזוג לחזק את התא המשפחתי החסידי. מתוך ההתרוממות והכוח של הנישואין, צומחת היכולת לגדל משפחה, קהילה ושליחות לתפארת.
הציבור כבר מחכה להרצאות הבאות, והעיקר – לראות את ההשפעה בפועל: בעוד שלום בית, בעוד חיבור, שמחה ובריאות, שיובילו לשלום הבית האמיתי בין הקב"ה לכנסת ישראל, בגאולה האמיתית והשלימה תכף ומיד ממש!
בתכנית ישנם שלושה מסלולי לימוד נפרדים לגברים ונשים, עם הרצאות מדויקות ומותאמות לשכבות. גיל השונות ובהתאמה לגברים ונשים. (עד 8 שנות נישואין, בין 8 ל20 שנות נישואין ומעל 20 שנות נישואין).
בתכנית תקבלו את כל הידע המקצועי לרומם את הבית למקום גבוה יותר ולהצליח בשליחות הגדולה – שמתחילה בבית.
ההרצאות בכנס הפתיחה
לבנות את ירושלים מתוך החורבות
את הערב הנחה בכישרון רב הרב אליעזר אשכנזי. בדבריו הנלהבים שיתף בווארט שאמר ב'שבע ברכות' שלו דודו, הרב מרדכי שמואל אשכנזי ע״ה, רבו של כפר חב"ד. חז"ל אומרים ש"כל המשמח חתן וכלה כאילו בנה אחת מחורבות ירושלים". מתבקשת השאלה: למה לבנות דווקא על חורבה? שיבנה בית חדש, נקי ויפה מהיסוד! למה להתעסק עם חורבות?
הלימוד מכך לחיי הנישואין: אף אחד אינו מגיע כדף חלק לגמרי. כל אחד מביא איתו אל תוך הנישואין את "החורבות שלו" מלפני הנישואין – משקעים מהעבר או תחומים שלא הושקעו בהם מספיק. ודווקא מתוך החורבות הללו, מתוך אנשים שעברו ניסיונות ודברים בחיים, נבנית ירושלים.
המרא דאתרא, הרב מרדכי ביסטריצקי:
אשר מדריך ומלווה את התכנית באופן צמוד. בחום ובחיות האופייניים לו, רומם הרב את הקהל באמצעות מכתב מופלא של הרבי. במכתב מוסבר כי שלום והרמוניה אמיתיים מושגים רק באמצעות 'קח ותן' ופגישה בחצי הדרך. ויתור בין בעל ואישה אינו נחשב חלילה כ"הקרבה מאולצת", אלא להפך – זוהי תביעת התורה. כשהוויתורים נעשים באדיבות ומתוך הכרה שזהו רצון ה' וכי הדבר מועיל לאדם עצמו ולבן זוגו, השלום שורה בבית.
הרב מנחם קעניג, ממרצי התוכנית:
הזכיר את ההשגחה הפרטית שישנה שיחה של הרבי י"ט סיון תנש"א: המדברת במעלת 'כולל חב"ד' הכולל בתוכו את כל הסוגים בעם ישראל. המילים שנאמרו לפני 35 שנה בדיוק נשמעו כאילו נכתבו במיוחד עבור ערב ייחודי זה, ובהשגחה פרטית התקיים בסמיכות לי"ט סיון.
הכלים הפרקטיים: "הקשר שלכם הוא בריאות הנפש של הילדים"
חלק מרכזי ומרתק בערב נרשם עם עלייתו של ד"ר מייקל בנד. בדרכו הייחודית, במתיקות ובפיקחות רבה, העניק לקהל כלים מעשיים לבניית הקשר והשפעה על דור ישרים יבורך. "הקשר הזוגי שלכם הוא בריאות הנפש של הילדים שלכם", הדגיש, והציג מחקרים המראים כי הזוגיות של ההורים משפיעה על התפתחות הילד אף יותר מהורות טובה כשלעצמה.
ד"ר בנד שיתף בסיפור אישי: כשראש הישיבה הרב יוסף יצחק ע"ה וילישאנסקי ביקש ממנו לעבוד באחד המוסדות, הוא הציע לו כביכול "שוחד" – לשבת איתו לשיחה פעם בשבוע, בהם חלק איתו תובנות.
באחת הפעמים שוחחו על חזרה בתשובה. הרב וילישאנסקי הסביר שיש החושבים שחזרה בתשובה היא קלה – רואים את האור והכל זורם. אך באמת זהו תהליך קשה, ואם זה קל מדי, זה אפילו מדאיג. כך גם בזוגיות: שינוי הוא קשה, אך אפשרי בהחלט. הבעיה מתחילה רק כשמפסיקים להאמין שאפשר להשתנות.
במהלך ההרצאה, אותה סיכם הקהל בשקיקה, הציג ד"ר בנד 5 גישות זוגיות מעשיות לשינוי.
בסיום דבריו הציע שלוש שאלות יומיות למחשבה: האם החמאנו היום מחמאה מדויקת? האם קיימנו שיחה של 10 דקות ללא טלפונים והפרעות? והאם עשינו היום מעשה אחד של טוב לב עבור בן הזוג?
חותמים בשמחה ואופטימיות
הר' אבנר קוואס, באומנות מופלאה ליהט בין מקורות מספרי הלכה, מוסר וקבלה בנושא שלום הבית – והכל מתובל בהומור עשיר ומשובח. הקהל נותר מרותק לכיסאותיו למרות השעה המאוחרת, והצחוק המתגלגל באולם העיד עד כמה הדברים נגעו בלבבות. הזוגות יצאו מהאולם באווירה שמחה, אופטימית ומשוחררת.
🎥 פספסתם את השידור החי?
ערב ההשקה המלא שודר ביוטיוב, ואתם מוזמנים לצפות בהקלטה, לשמוע את ההרצאות המרתקות ולקבל את כל הכלים גם מהבית.
▶️ >> לחצו כאן לצפייה בשידור החי מתוך ערב ההשקה <<


